INFRAROOD WARMTEPANELEN VOOR WINKELS EN KANTOREN

De warmte vliegt de winkel uit...

Meer winst per m2... Energie besparen en comfortabel verwarmen zonder emissies als CO2 gaan hand in hand met infraroodverwarming van Maxxinno. Een gezond binnenmilieu en een zeer prettig leefcomfort zijn belangrijke zaken voor het welzijn in de 21ste eeuw. Een gezonde woon- of werkomgeving wordt bepaald door een breed scala aan binnenmilieufactoren. Eén daarvan, de binnenluchtkwaliteit, wordt mede bepaald door het minder verplaatsen van stofmoleculen als huismijt, chemische dampen, schimmels en bacteriën oftewel ziektekiemen. Bij aanwezigheid hiervan kunnen klachten ontstaan als vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, allergische reacties, irritatie van de longen/luchtwegen, slijmvliezen, huid en ogen. Deze worden veroorzaakt door de vier belangrijkste factoren: CO2, temperatuur, vochtigheid en luchtverplaatsing. Hierdoor zijn infrarood warmtepanelen voor winkels en kantoren een oplossing voor u als ondernemer die zeker het overwegen waard is. Laat u eens informeren door één van onze adviseurs of kom vrijblijvend langs in ons Experience Center en ervaar de warmte zelf..

Uit artikelen die sinds 2005 in de media zijn verschenen is bekend dat de binnenluchtkwaliteit op werkplekken veel te wensen overlaat. Doordat er veel personen langere tijd verblijven in een relatief kleine ruimte kan er een ongezonde luchtsamenstelling ontstaan die veelal boven de adviesgrenswaarden uitkomt. Onderzoek door TNO heeft aangetoond dat een situatie vaak alarmerend is. De kwaliteit van de binnenlucht wordt gemeten door het aantal ppm (parts per milion) CO2 vast te stellen, hetgeen als indicator maatgevend is voor de mate van luchtverversing. Ook de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid worden daarbij geregistreerd. Buitenlucht bevat ongeveer 350-400 ppm CO2. De algemeen gehanteerde advieswaarde voor in gebouwen is 800 ppm geldt als 'goed' met 1.200 ppm als bovengrens. Boven de 1.200 ppm treden er gezondheidsklachten op.

Infrarood warmtepanelen voor winkels en kantoren: prettig voor klanten en uw personeel!

Tijdens de winter zakt de temperatuur soms tot onder het vriespunt. Vrij veel winkels hebben dan toch de deuren wijd open staan waardoor de luchtverwarmingsinstallaties van met name boven de ingangen op volle toeren draaien.

Infrarood verwarming voor winkels

Openstaande winkeldeuren en verwarmde terrassen zorgen tijdens de wintermaanden voor een meer uitnodigend winkelgebied. Tegelijkertijd klinkt door het hele land de roep om milieuvriendelijke maatregelen en de té hoge stookkosten voor ondernemers terwijl de warmte de koude buitenlucht in wordt geblazen. De deuren sluiten zou een optie kunnen zijn maar als je veel bezoekers krijgt, dan blijft die deur toch regelmatig openstaan en komt er koude lucht binnen. Bij gesloten deuren is extra sterke verlichting gewenst om er niet als 'gesloten' uit te zien maar ook dat dat verbruikt weer stroom. Vele winkels, hotels en restaurants bezuinigen noodzakelijk op verwarming en vaak ziet men personeel de hele dag koukleumen omdat er niet voldoende verwarming is doordat de deur open staat. Dit geldt met name bij recepties waarvan de balie zich direct of nabij bij de in/uitgang bevindt. Infrarood warmtepanelen voor winkels en kantoren is een steeds vaker genoemde oplossing. Wij staan hier uiteraard vierkant achter en zien in de praktijk ook dat het werkt.

De meeste klachten van personeel met daarbij het hoogste ziekteverzuim komt van de zijde van grootwinkelbedrijven. Rijen kassa's staan direct voor de in/uitgang en tocht heeft daar vrij spel. Het zal u ook niet ontgaan zijn dat kassapersoneel soms met een jas aan zijn/haar werk moet doen.

Infrarood verwarming voor kantoren

Ook kantoren zijn lastig op een comfortabele en gezonde wijze te verwarmen. De een zit b.w.v. spreken bovenop de verwarming en heeft het te warm, terwijl een paar meter verderop een collega verkleumt van de kou. Ziektekiemen worden tijdens hoestbuien verspreid en men klaagt over een droge mond en/of droge huid. Ook de geluiden die een conventionele c.v. voortbrengt zorgen maar al te vaak voor irritatie. Stof dat door de traditionele verwarming verplaatst wordt, vervuilt de lucht, de bureaus, p.c. beeldschermen en printers.

Er blijft voor ondernemers weinig ruimte over om het iedereen naar de zin te maken. Warmtegordijnen bij een in/uitgang waren voor velen dé oplossing maar blijken achteraf niet meer dan een noodzakelijk kwaad en een extreem hoog (30 KwU) energieverbruik. Daarnaast veroorzaken deze veel lawaai en stof. Eén enkel panel van Maxxinno is daar een uitzonderlijk aangename en goedkope oplossing voor.

Stel dat er een verwarming zou bestaan die:

 • Onzichtbaar in uw systeemplafond past.
 • Geen ruimte vraagt waardoor kostbare meters verloren gaan.
 • Simpel te installeren is, zonder hiervoor uw bedrijf tijdelijk zal moeten sluiten.
 • De gehele ruimte comfortabel en snel verwarmt.
 • De warmte niet het pand verlaat middels tocht.
 • Geen onderhoud en de daarmee gepaard gaande kosten geeft.
 • Niet aan slijtage onderhevig is.
 • Absoluut geruisloos verwarmt.
 • De hoeveelheid stof en ziektekiemen aanzienlijk verlaagt.
 • Geen droge lucht produceert.
 • Geen emissies als o.a. CO2 uitstoot.
 • En een flinke besparing op uw energiekosten geeft.

Start met besparen en stop direct met uw hoge energierekening!
Neem vandaag nog contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend advies op maat, info@maxxinno.nl.

Infrarood warmtepanelen voor winkels en kantoren

Bekijk ook ons Zeppelin Project, geheel verwarmt met onze warmtepanelen.